Direktlänk till inlägg 27 maj 2014

Wallander med Krister Henriksson

 

Innan Frosten  NN

När Krister Henriksson kliver in i titelrollen är det i en film som mest ska fungera som introduktion av de karaktärerna vilket gör att storyn blir lidande. Bästa är samspelet mellan Henriksson och Sällström som också kommer visa sig är filmseriens största ögonblick. Manuset haltar betänkligt och särskilt spännande blir det aldrig.

 

Byfånen  NN

En film som startar riktigt starkt med ett bankrån och en sprängning men efter halv filmen börjar tempot sänkas, slutet känns mest påskyndat och särskilt trovärdigt blir det inte.

 

Bröderna  NNN

En av de allra bästa filmerna med Henriksson, klippningen är suverän och manuset håller hela vägen. Plus för att det är ritktigt spännande och upplösningen är oväntad.

 

Mörkret  NNN

En svensk polisfilm som visar upp ett skolliv som inte alls känns helt omöjlig. svårt att inte bli berörd och ett manus som är välskrivet och skådespeleriet är strålande.

 

Afrikanen  N

Kanske den allra sämsta filmen i serien, själva storyn är bara för otrovärdig och skådespeleriet är fullkomligt bedrövligt ifrån de i birollerna. Bolme är dock godkänd som kompis till Wallander, en sidohistoria som hade kunnat haft större plats.

 

Den svaga punken  NN

Klart godkänd men svagheten ligger i manuset, wallanderfilmerna är thrillers men särskilt spännande är det inte och det här känns mer som ett segt drama än en thriller.

 

Mastermind  NNN

Känns som den mest påkostade Wallanderfilmen, manuset är briljant, storyn är smart med flera oväntade drag och Douglas Johansson får äntligen briljera som Jan Martinsson.

 

Fotografen  NNN

Har alltid gillat den här filmen men svårt att begripa egentligen, den stamplar på och tar sig knappt framåt i ett långsamt tempo med långa dialogscener utan riktig spänning med trots det som känns den trovärdig och stabil.

 

Täckmanteln  N

En bra inledning som dock dör ut ganska snart, hade kunnat blivit bra men istället faller det ihop och blir en sallig smörja. 

 

Luftslottet  NNN

Otäckt realistisk och lysanade skådespel ifrån samtliga, sällan svenskfilm lyckas få fram bra barnskådespelare men här har de lyckats. Visst att lista ut gärningsmannen är inte allt för svårt men det är också det enda jag kan klaga på.

 

Blodsband  NN

Johanna Sällström får äntligen chansen att spela huvudrollen, tyvärr så är filmen inte mycket att hurra över. En väldigt konstig film överlag, själva historien med Linda och henns första älskare känns bara krystad och inte alls särskilt trovärdig. Blek film.

 

Jokern  NNN

Allas vår Johan Falk (Jakob Eklund) är fullkomligt lysande i den här filmen, inte särskilt märkvärdig egentligen men tack vare bra skådespeleri och ett oväntat slut så håller den klassen.

 

Hemligheten  NN

Ola Rapace får chansen till en huvudroll i serien men tyvärr så faller filmen lite på eget grepp, själva mordet hamnar i bakgrunden genom att man fokuserar på Stefans personliga problem. Nja, inte helt lyckad avslutning där Johanna Sällström och Krister Henriksson dock har en scen som berör starkt.

 

Hämnden  NN

Bilar som exploderar och nya karaktärer som kommer in, har lite samma problem som innan frosten. Själva storyn blir drabbad av att de nya karaktärerna ska komma in. Spännande är det inte.

 

Skulden  NNN

En bra wallanderfilm där slutet och gärningsmannens avslöjande är det mest oväntade, smart skrivet manus där de många misstänkta styks en efter en.

 

Kurien  N

Tillsammans med afrikanen gör denna upp i racet om vilken film som är sämst i serien, usel skådespeleri och storyn engegerar inte överhuvudtaget.

 

Tjuven  NN

Bra biroller men det staplar sig med sega steg mot slutet, förutsägbar är bara förnamnet.

 

Cellisten  N

Finns inte mycket att säga, för pratigt och segt.

 

Prästen  NN

Vissa saker är bra som kampen mot klockan i början och det oväntade slutet, håller dock inte hela vägen .

 

Läckan  N

Själva upptakten är faktiska ganska bra och välgjord men sen blir det rena rama smörjan.

 

Skytten  NN

En av de filmer som har bäst öppningar, med en mannen på taket liknande story men så fort man får se skytten i bild dör filmen. Vilket är rätt tidigt och Özz gör inte bra ifrån som gangster.

 

Dödsängeln  NNN

Bra skådespeleri och en bra story, lyckas göra det väldigt bra med små medel.

 

Vålnaden  NNNN

Den allra bästa wallanderfilmen enligt mig, Marcimain byter skepnad på allting. Han förvandlar Wallanderserien till något som skulle funmgera även internationellt. Storyn är tätare och välskiven men ljussättningen är höjdpunkten.

 

Arvet  NNNN

Marcimain är tillbaka och gör nästan lika bra ifrån sig igen, ljussättningen är lite annorlunda även här och manuset är minst lika tätt i vålnaden. Två riktigta kanonfilmer och Henriksson gör sin bästa prestation som Wallander också.

 

Indrivaren  N

Här var det lagomt trist, här är det tydligt att manusförfattarna jobbar med små medel för här är trovärdigheten noll och hur David Dencick kunde ställa upp på det här är förstår jag inte.

 

Vittnet  N

Startar ändå ganska bra men sen blir det bara för tramsigt och allt avslutas i vanlig svensk anda.

 

Den orolige mannen  N

Hade förtjänat bättre öde än det här, den sista säsongen med Henriksson i titelrollen är fruktansvärt seg och tråkig. Så många bra skådespelare i samma film men så tamt resultatet. Valet som Linda Wallander känns inte helt rätt,

 

Försvunnen  NN

Inte fullt lika dålig som de flesta filmerna i den nya omgången men saknar spänning.

 

Sveket  NN

Helt klart den bästa filmen i den nya omgången, lite förutsägbar men helt klart godkänd. Lite ovanligt blodigt för att vara en wallandergilm.

 

Saknaden  N

De sista tre filmerna är outhärdliga att ta sig igenom, riktigt dålig film.

 

Mordbrännaren  N

Här kändes det som det fanns möjligheter till en bra och lyckad film men icke. Spänningen drar aldrig igång och känns inte helt logisk.

 

Sorgfågeln  N

Visst är det en lite ovanlig och oväntad avslutning på serien men det är ju så dåligt, en del av filmen hade kunnat bli lite spännande men resten är ju bara trams. Sista scenen berör dock när Henriksson tackar för sig.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Hopkins och Gosling är suveräna   Im afraid you have to old sport   En man kommer på sin fru vara otrogen han väntar på att hon ska komma hem och skjuter sedan nästintill ihjäl henne hon hamnar i koma. Först till platsen är mannen som frun ...


En klass ordar en klassfest 20 år efter de slutade nian, en grupp människor som är där för att berätta om sina nya liv men framför allt att minnas tillbaka på den tid som varit. Hur bra gruppen fungerade, hur bra deras kamratsskap var men nu är de...

Ja då är det bara finalen kvar och det blev en hyfsad final tillslut och årets låtar over all har varit bättre än förra året. Kritik har svt fått för valet av programledare jag gillar ju Anders Jansson men han borde fått mer fria tyglar inte behöva f...

Dags för andra chansen ikväll och det är spännande då den känns intressantare än finalen. Ska det bli nån rocklåt i final chansen finns med 3 rocklåtar i startfältet dem kan dock ta ut varandra och ingen av dem går vidare vi får se. Sen har vi tungvi...

Deltävling 4 blev den deltävling där dem stora favoriterna höll. Alcazar och Ewald gick vidare direkt till final trots Ewald falsksång och ganska usla låt. Till andra chansen rockade sig Ammotrack och den trista och och även där lite falsksjungande E...

Presentation


Jag och min bror Christoffer har startat denna blogg där det mesta handlar om film. Recensioner och filmnyheter, tv-program/serier

Fråga mig

1 besvarad fråga

Omröstning

Vilken av följande superhjältar vill ni se en rebot
 Daredevil
 Green Lantern
 He-Man
 Fantomen
 Ghost Rider

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2014
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards